Equivado.com

Workshopdag Voedingsmanagement van het oude paard – door dik en dun!

Op zaterdag 5 januari 2019 organiseert ANIVADO samen met PaardEerlijk en De Koggehoeven – Paardenrusthuis & Zorgboerderij: Workshopdag Voedingsmanagement van het oude paard – door dik en dun! Tijdens deze dag leer je meer over diverse aspecten m.b.t. de voeding van het oude paard en het maken van slobbers voor paarden. Daarnaast komen ook het correct bepalen van de lichaamsconditie en het introduceren van een graaskorf aan bod. Kortom een zeer gevarieerde en leerzame dag! Meer informatie over het programma en hoe jij je kan inschrijven voor deze dag. Klik hier!

Lees verder

Nieuwe samenwerking resulteert in een nieuwe online cursus: Basiscursus Sportfysiologie van het paard.

ANIVADO is verheugd een samenwerking aan te kondigen met Dr. Carolien Munsters van Moxie Sport Analysis & Coaching. Dr. Carolien Munsters is expert op het gebied van sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding. Vanuit haar bedrijf Moxie Sport Analysis & Coaching past Carolien wetenschappelijke kennis toe in de sport analyse en begeleiding voor paarden, ruiters en trainers. De samenwerking tussen ANIVADO en Moxie Sport wordt concreet gemaakt door de lancering van de nieuwe onlinecursus ‘Basiscursus sportfysiologie van het paard’ in september 2018.

Heeft u altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wilt u weten wat nu wel en wat niet intensief is voor uw paard (en uzelf)? Deze cursus is voor paardeneigenaren, ruiters, trainers en paardenprofessionals (ANIVADO-level 1-2) die willen weten hoe zij de training van het paard kunnen verbeteren. In deze cursus geeft Dr. Carolien Munsters de cursisten inzicht in sportfysiologische verschillen tussen mens en paard, thermoregulatie van het paard, de werking van de spieren en brandstofvoorziening van de spieren. Daarnaast worden enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursist leert de hartslagmeter voor paarden te gebruiken en leert met de inzichten in trainingsprincipes de trainingen van eigen paard verder te optimaliseren. Na het volgen van de ‘Basiscursus sportfysiologie van het paard’ kan de cursist eventueel doorstromen naar de live cursus Inspanningsfysiologie Paard van Dr. Carolien Munsters. ANIVADO en Moxie Sport hopen in de toekomst meer gezamenlijke activiteiten te organiseren waarbij kennis over voeding en sportfysiologie samenkomen. Meer informatie over de cursussen van ANIVADO kunt u vinden op www.anivado.nl Lees verder

Nieuwe reeks ‘live’ cursussen paardenvoeding in het najaar van 2018!

U kunt zich weer aanmelden voor een nieuwe reeks ‘live’ cursussen paardenvoeding in het najaar bij het Aeres Traing Centre Barneveld.
  • Paardenvoeding 2: voeding van het sportpaard vindt plaats op vrijdag 12 oktober 2018.
  • Paardenvoeding 3: voeding van het paard met spier- en locomotieproblemen & problemen aan het maagdarmkanaal vindt plaats op zaterdag 3 november 2018.
  • Paardenvoeding 4: voeding van het paard met overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid vindt plaats op zaterdag 24 november 2018.
Voordat u kunt deelnemen aan bovenstaande ‘live’ cursussen wordt van u verwacht dat u de (online) Basiscursus Paardenvoeding 1 heeft gevolgd. Door de Basiscursus Paardenvoeding online aan te bieden is het mogelijk om in uw eigen tempo de basiskennis en vaardigheden toe te eigenen en te oefenen. Hierdoor wordt een gelijke uitgangsbasis gecreëerd waardoor we snel praktisch aan de slag kunnen in de “live” vervolgcursussen, waarvoor ingeschreven dient te worden via het Aeres Training Centre Barneveld (voorheen Cursuscentrum Dierverzorging). Hieronder staat de cursusopzet van de Nederlandstalige cursussen Paardenvoeding bij het Aeres Training Centre weergegeven. Meer informatie hierover vindt u hier.   Lees verder

Paardenvoeding, Gezondheid,

Welzijn & Prestatie

EquiVaDo @linkedin

Klik hier voor het LinkedIn profiel van
Dr. David van Doorn.

Postadres

Postadres

ANIVADO / EQUIVADO
Marnixlaan 80
3552 HG • Utrecht

Telefoon

Telefoon

+31 (0) 30 7370763
(tussen 13.00 – 17.00)