Equivado.com

Themamiddag voeding: Het oudere paard in top-conditie

Wil jij weten wat je ouder wordende paard nodig heeft en hoe je hem in goede conditie houdt?

ANIVADO organiseert zaterdag 28 september 2019 in samenwerking met PaardEerlijk en het paardenrusthuis “de Koggehoeven” een themamiddag rondom de voeding van het oudere paard. Deze middag vindt plaats in Berkhout, waar het paardenrusthuis is gelegen. De middag start (13.00 uur) met een lezing van Dr. Ing. David van Doorn MSc. over voeding voor het ouder wordende paard en de uitdagingen die je daarbij kunt tegenkomen. Daarna volgt een carrousel programma met de volgende onderdelen:

1: ‘Open consult’ van Dr. Ing. David van Doorn MSc. en Esther (ANIVADO). Stuur vooraf jouw casus in en tijdens deze middag zullen enkele geselecteerde casussen m.b.t. voeding worden behandeld en besproken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

2: Hoe voorkom je overgewicht? Hoe zet je op een verantwoorde manier een graasmasker in? Bespreek je persoonlijke vraagstukken mbt overgewicht en het inzetten van graasmaskers met Karlijn van PaardEerlijk. Enkele persoonlijke casussen zullen in kleine groepen worden besproken.

3: Kijkje achter de schermen van paardenrusthuis ‘De Koggehoeven’. Marit (eigenaar en oprichter ‘De Koggehoeven’) vertelt je hoe zij de oude dag van haar pensioenpaarden managet. Tegelijkertijd krijg je een rondleiding over deze gloednieuwe faciliteiten met groepshuisvesting.

Tijdens de middag is koffie en thee inbegrepen. De middag eindigt rond 17.00 uur.

Deze themamiddag is voor iedereen die zich meer willen verdiepen in voedingsmanagement van het oude paard.

Inschrijven kan via de website van PaardEerlijk. Schrijf u hier in voor deze themamiddag.

Lees verder

Workshopdag Voedingsmanagement van het oude paard – door dik en dun!

Op zaterdag 5 januari 2019 organiseert ANIVADO samen met PaardEerlijk en De Koggehoeven – Paardenrusthuis & Zorgboerderij: Workshopdag Voedingsmanagement van het oude paard – door dik en dun! Tijdens deze dag leer je meer over diverse aspecten m.b.t. de voeding van het oude paard en het maken van slobbers voor paarden. Daarnaast komen ook het correct bepalen van de lichaamsconditie en het introduceren van een graaskorf aan bod. Kortom een zeer gevarieerde en leerzame dag! Meer informatie over het programma en hoe jij je kan inschrijven voor deze dag. Klik hier!

Lees verder

Nieuwe samenwerking resulteert in een nieuwe online cursus: Basiscursus Sportfysiologie van het paard.

ANIVADO is verheugd een samenwerking aan te kondigen met Dr. Carolien Munsters van Moxie Sport Analysis & Coaching. Dr. Carolien Munsters is expert op het gebied van sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding. Vanuit haar bedrijf Moxie Sport Analysis & Coaching past Carolien wetenschappelijke kennis toe in de sport analyse en begeleiding voor paarden, ruiters en trainers. De samenwerking tussen ANIVADO en Moxie Sport wordt concreet gemaakt door de lancering van de nieuwe onlinecursus ‘Basiscursus sportfysiologie van het paard’ in september 2018.

Heeft u altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wilt u weten wat nu wel en wat niet intensief is voor uw paard (en uzelf)? Deze cursus is voor paardeneigenaren, ruiters, trainers en paardenprofessionals (ANIVADO-level 1-2) die willen weten hoe zij de training van het paard kunnen verbeteren. In deze cursus geeft Dr. Carolien Munsters de cursisten inzicht in sportfysiologische verschillen tussen mens en paard, thermoregulatie van het paard, de werking van de spieren en brandstofvoorziening van de spieren. Daarnaast worden enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursist leert de hartslagmeter voor paarden te gebruiken en leert met de inzichten in trainingsprincipes de trainingen van eigen paard verder te optimaliseren. Na het volgen van de ‘Basiscursus sportfysiologie van het paard’ kan de cursist eventueel doorstromen naar de live cursus Inspanningsfysiologie Paard van Dr. Carolien Munsters. ANIVADO en Moxie Sport hopen in de toekomst meer gezamenlijke activiteiten te organiseren waarbij kennis over voeding en sportfysiologie samenkomen. Meer informatie over de cursussen van ANIVADO kunt u vinden op www.anivado.nl Lees verder

Paardenvoeding, Gezondheid,

Welzijn & Prestatie

EquiVaDo @linkedin

Klik hier voor het LinkedIn profiel van
Dr. David van Doorn.

Postadres

Postadres

ANIVADO / EQUIVADO
Marnixlaan 80
3552 HG • Utrecht

Telefoon

Telefoon

+31 (0) 30 7370763
(tussen 13.00 – 17.00)