Equivado.com
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe cursus online: Giftige planten in Europa

Nieuwe cursus online: Giftige planten in Europa

ANIVADO lanceert onlinecursus “Giftige planten in Europa” voor paardenprofessionals en dierenartsen. Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Dr. Marc van den Top (Adviesbureau VOER-RAAD), expert op het gebied van giftige planten voor paarden.

Cursisten leren in deze online cursus niet alleen een selectie aan giftige planten en bomen herkennen, maar ook welke vergiftigingssymptomen kunnen optreden en tot welke consequenties een vergiftiging kan leiden. Tevens leert u met een uitgebreide database van giftige planten en bomen werken die specifiek gericht is op vergiftiging bij paarden. Hier worden onder andere ook per plant tips vermeld over hoe gehandeld dient te worden bij een vermoeden van een vergiftiging. Tevens bevat de database informatie over planten & bomen die wel geschikt zijn als aanplant voor paarden.

ANIVADO heeft 3 online cursusvarianten ontwikkeld. Eén voor paardenprofessionals en kan ook door geïnteresseerde paardeneigenaren gevolgd worden. Twee cursusvarianten zijn specifiek ontwikkelt voor dierenartsen en docenten die lesgeven binnen het agrarisch en para-veterinair onderwijs. Deze laatste cursussen bevatten tevens een lezing van Prof. Gunther van Loon (UGENT) getiteld “Nutritional causes or intoxications leading to cardiac disease” en extra oefenmateriaal gerelateerd aan vergiftiging door planten en bomen bij paarden. Meer informatie over deze cursussen kunt u vinden op www.anivado.nl

Paardenvoeding, Gezondheid,

Welzijn & Prestatie

EquiVaDo @linkedin

Klik hier voor het LinkedIn profiel van
Dr. David van Doorn.

Postadres

Postadres

ANIVADO / EQUIVADO
Marnixlaan 80
3552 HG • Utrecht

Telefoon

Telefoon

+31 (0) 30 7370763
(tussen 13.00 – 17.00)