Equivado.com
  • Home
  • Nieuws
  • Themamiddag voeding: Het oudere paard in top-conditie

Themamiddag voeding: Het oudere paard in top-conditie

Wil jij weten wat je ouder wordende paard nodig heeft en hoe je hem in goede conditie houdt?

ANIVADO organiseert zaterdag 28 september 2019 in samenwerking met PaardEerlijk en het paardenrusthuis “de Koggehoeven” een themamiddag rondom de voeding van het oudere paard. Deze middag vindt plaats in Berkhout, waar het paardenrusthuis is gelegen. De middag start (13.00 uur) met een lezing van Dr. Ing. David van Doorn MSc. over voeding voor het ouder wordende paard en de uitdagingen die je daarbij kunt tegenkomen. Daarna volgt een carrousel programma met de volgende onderdelen:

1: ‘Open consult’ van Dr. Ing. David van Doorn MSc. en Esther (ANIVADO). Stuur vooraf jouw casus in en tijdens deze middag zullen enkele geselecteerde casussen m.b.t. voeding worden behandeld en besproken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

2: Hoe voorkom je overgewicht? Hoe zet je op een verantwoorde manier een graasmasker in? Bespreek je persoonlijke vraagstukken mbt overgewicht en het inzetten van graasmaskers met Karlijn van PaardEerlijk. Enkele persoonlijke casussen zullen in kleine groepen worden besproken.

3: Kijkje achter de schermen van paardenrusthuis ‘De Koggehoeven’. Marit (eigenaar en oprichter ‘De Koggehoeven’) vertelt je hoe zij de oude dag van haar pensioenpaarden managet. Tegelijkertijd krijg je een rondleiding over deze gloednieuwe faciliteiten met groepshuisvesting.

Tijdens de middag is koffie en thee inbegrepen. De middag eindigt rond 17.00 uur.

Deze themamiddag is voor iedereen die zich meer willen verdiepen in voedingsmanagement van het oude paard.

Inschrijven kan via de website van PaardEerlijk. Schrijf u hier in voor deze themamiddag.

Paardenvoeding, Gezondheid,

Welzijn & Prestatie

EquiVaDo @linkedin

Klik hier voor het LinkedIn profiel van
Dr. David van Doorn.

Postadres

Postadres

ANIVADO / EQUIVADO
Marnixlaan 80
3552 HG • Utrecht

Telefoon

Telefoon

+31 (0) 30 7370763
(tussen 13.00 – 17.00)